zaterdag 6 juni 2015

Wonen, inruimen en nog steeds klussen.



Dan was het uiteindelijk zo ver, laatste dag werken, laatste weekend thuis en maandagmiddag 25 mei trokken we definitief de voordeur achter ons dicht. 
Op naar het nieuwe leven van "Vertrekkers" zoals dat in zeiltermen heet. Drie autoladingen vol met van alles en nog wat, tassen, zakken, dozen en vooral niet vergeten natuurlijk mijn HENGELS en doos met flubbers. Wat zeilen en niet vissen is volgens Danny geen optie...... Waar laten we dat allemaal??!! 
Maar goed, we nog een hele week om dat netjes een plek te geven en zeevast te zetten.

Die week is best nog druk geweest met nog wat kleine aanpassinkjes. En naar later bleek, ook nog wel een grote aanpassing.
Een beddenplank in de voorhut doorgezaagd om beter bij een ruimte daaronder te kunnen komen. Een spanband in de achterhut geschroefd om alles zeevast te sjorren. Bedenken waar het handig is om dit of dat op te bergen en dan naderhand ook terug te vinden is. Dus ook maar even een lijstje daarover maken. En niet vergeten om tussen de bedrijven door ook nog genieten hè!!

Ondertussen hoorden we dat de windgenerator, die stroom op moet wekken, een toch wel heel raar geluid begon te maken. Het leek wel een versleten grasmaaier, nou weet ik niet wat voor geluid die maakt, maar dit klonk in ieder geval niet goed. Na veel heen en weer gebel en informatie verzameld toch maar besloten een nieuwe te kopen. Deze zou absoluut heel weinig geluid maken en wat je zou horen: alleen de wind. Alles moest alleen nog wel even uit Engeland komen, ingebouwd worden en op de paal achter op het dek gezet. Dan is een week dus ineens heel kort. Soms was het ook nog even rotweer tussendoor en voor deze klus had ik graag wel droog weer. Tijdens de telefoongesprekken met de verkoper van de nieuwe windgenerator (Eclectic D400) bleek deze heer eigenaar te zijn van African Cats. Hij had voor ons nog wel wat andere spullen die we konden lenen. Komt over 15 maanden wel weer terug zei hij. Zo zie je maar weer; zeilers helpen elkaar waar nodig is.

We hadden tijdens de servicebeurt aan de boot een extra antenne op de mast laten zetten. Een wifiversterker en deze moest ook nog gaan communiceren met de laptob, inderdaad met een B want het was echt tobben zeg. Gelukkig was de leverancier hulpvaardig en uiteindelijk werkte het. Hier kom je dus zelf niet achter of je moet wel heel veel verstand van computers hebben.

Vrijdagochtend vroeg het telefoontje dat de windgenerator was binnengekomen en op naar Amstelveen. Na een paar koppen koffie en verhalen over zeilreizen en catamarans en groene stroom met een stapel zeekaarten en natuurlijk windgenerator terug naar huis, eeeehhhh boot. Zaterdagochtend vroeg aan de slag met buurman Kees. Het inbouwen van het elektrische systeem onderdeks en de windgenerator weer boven op de paal. Mooi weer en een leuke klus maakt veel goed. Trouwens, het is hartstikke fijn werken met Kees! En twee weten er dan toch nog meer dan een!

Het is een prachtig apparaat! Het maakt een geluid alsof je op een Caribisch strand ligt en de wind door de bosjes hoort waaien. Of is dat geen geluid maar een beleving? Mooier compliment is er volgens mij niet voor een dag klussen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten