zondag 24 januari 2016

Een gewone dag in een baai in de carieb.

Je wordt net als overal in de wereld ergens ’s morgens wakker.

De afgelopen nacht was onrustig door de wind die heftig door de baai blies en ons uit onze slaap hield. Ook wel de regenbuien van afgelopen nacht. Die bestaan hier trouwens uit helder warm water en tja, waar maak je je druk om. Als het kan ga je je meteen even douchen. Niet midden in de nacht natuurlijk.


Opkomende zon, ontbijtje buiten en daarna heerlijk even snorkelen naar de kant toe. Zeesterren over de bodem zover je ogen kunnen kijken. Vissen bij de rotspartijen en op de terugweg een zeeschildpad die rustig in een kuiltje ligt totdat we uitgekeken zijn en er daarna vandoor gaat. Het water is zo rond de 30 graden, als de temperatuurmeter goed werkt en anders is het iets minder warm maar nog steeds heerlijk warm.


Nu heet deze baai Chatham Bay, Union Island. Ik probeer dan een vergelijking te zoeken naar Chatham in Engeland, waar Michiel Adriaanszoon de Ruijter de ketting heeft doorgevaren, maar je zou die vergelijking gewoon niet moeten zoeken, gewoon genieten.
Thuis doe je de tuin of was je de auto, hier poets je het onderwaterschip schoon van de aangroei, bak je pannenkoeken voor de lunch en verdrijf je de tijd hier en daar ook nog met een beetje lui in de zon te lezen of toch maar gewoon weer even over boord te springen.

In de middag ga je bij de andere boten langs om te vragen of ze ook een rumpunch mee gaan drinken. Kom je bij een boot aan waar een bevallige deerne met een kruiskopschroevendraaier bovendeks komt en die zegt ‘dat lijkt met leuk!’ Vraag ik ‘wat doe jij met die schroevendraaier?’ Zegt ze: ‘ik ben foto ’s aan het bewerken’. Zeg ik, ‘met een schroevendraaier???’

Aan de andere kant kan ik me dat naderhand bij haar wel voorstellen, ze schrijft in haar eigen blog dat ze een kreeft eet met een kombinatietang en een ander stuk gereedschap dat ze gevonden had in de gereedschapskist. Dus foto’s bewerken met een kruiskopschroevendraaier is dan ineens heel normaal.

Uiteindelijk zitten we met verschillende koppels van verschillende boten aan de kant van een rumpunch te genieten, van de zonondergang, van pelikanen die in het water duiken naar vis, van muziek en van elkaars verhalen. Wat gewoon supergaaf is dat we van elkaar genieten; een totaal ontspannen sfeer. 





Na een tijdje ga je gewoon weer terug naar je eigen bootje om je eigen boontjes te doppen om dat met een zakje aardappelpuree en kipsaté op te eten.




De foto’s die bij ondergaand zon zijn gemaakt spreken boekdelen.





7 opmerkingen:

Cees en Anneke zei

Heerlijk hè dit leven, echt niet verkeerd.

gr Cees en Anneke

kruiskopschroevendraaier zei

Super gezellig die borrels in Chatham bay!
B.t.w... vis halen wij binnen met de accuboormachine.... werkt ook als een dolle!
Geniet van jullie reis.

an & ivan zei

Hahahaha Marieke, geweldig!
Vindikleuk!

an & ivan zei

Inderdaad, wij kunnen ook best wennen aan dit ritme!
Hartelijk dank trouwens dat jullie elke avond op het netje waren, superfijn om een babbel te hebben tijdens de oversteek!
Geniet ervan!

Gert-Jan van den Burg zei

Union Island....onvoorstelbaar dat je op Union Island rumpunch aan het drinken bent. Groet Gert Jan.

John zei

Ja, wat moet ik hier nu op zeggen. JALOERSSSSSS! !!!!!!!!!!!! Dat is wat ik er nu even over kwijt wilde. Daar laat ik het maar even bij. ( pffff.....30 graden water om je heen en douchen in een regenbui.....)

Unknown zei

Zo te lezen en te zien hebben jullie toch alweer een stukje van het paradijs gevonden
Maakt het hele relaas van die paspoortcontrole, inchecken ed helemaal goed, toch?
Chagrijnig kun je hiervan niet worden integendeel. Geniet ervan met tweetjes en ik blijf toch jaloers op al die mogelijkheden die jullie zo creëren

Groet Dirk van Poppel

Een reactie posten