donderdag 21 mei 2015

Nog even op het droge

Nog een keer op de bok voor onderhoud aan de mast en saildrive. De saildrive is het gedeelte waar de schroef aan vastzit. De rubberring rond de saildrive, de manchet is aan vervanging toe. Op de foto kun je zien dat de saildrive er nu af is. Vandaar het gat in de romp. Je ziet nu ook goed hoe dik de huid van de boot is. Ook de verstaging en alle draaiende onderdelen in de mast krijgen een controlebeurt.



10 opmerkingen:

Frank zei

Aftellen is nu echt begonnen. Vandaag je laatste werkdag Remco.
We zien jullie op het "uitvaart" feestje.

Unknown zei

Hoi Remco, we wensen je een fijne reis. Groetjes, Tycho en Hessel

Sandra zei

Woooow, wat een mooie boot! Wat een heerlijk vooruitzicht om daar een jaar op te mogen varen. Wij wensen jullie een ontzettend mooie tijd toe op het water. Wij gaan jullie met plezier volgen via deze site. En dankzij de "action cam" soms een beetje meevaren ? :-). Heel goede reis!!! Liefs van Dennis, Milo & Sandra

Antoinette zei

Hey stoer koppel!!! Het aftellen is inderdaad begonnen!! super gaaf. Met de Pinksterdagen heb ik de oversteek IJmuiden - LOwestoft gemaakt over de knobbelige Noordzee, weer 240 zeemijlen voor op het zeil CV tje. Wens jullie nog een lekker weekje hier en sterkte met de laatste dingen en check ff of er geen olie op het machet van je saildrive lekt..... anders moet je weer verder speuren.

René Collignon zei

Jullie maken waar waarvan de meeste mensen alleen maar durven dromen. Ik hoop dat jullie ons met verhalen en foto's zoveel mogelijk meenemen in jullie ervaringen. Een behouden vaart.

Anoniem zei

Vandaag is dan eindelijk de dag waar jullie zolang naar uit hebben gekeken en naar toe hebben gewerkt. Wat zullen jullie veel ontdekken op deze gekke wereld. Ook wij gaan jullie hier volgen dus we kijken nu al uit naar de verhalen. We wensen jullie heel veel plezier, geniet ervan, pas goed op elkaar en een behouden vaart! Marcel, Ingrid en de kids

Jaco zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jaco zei

Goede reis Lia en Remco, voor als je Wifi hebt nog een korte mpressie van 31 mei 2015: http://youtu.be/Aho5SmKO8T4

rene Coll zei

De Hullu Poro is nu ook live te volgen via;
http://www.recomultimedia.nl/hulluporo/index2.html
(inclusief de reisgegevens van de afgelopen 3 dagen)

Unknown zei

Wij wensen jullie een behouden vaart!
Mocht je dit weekeinde nog in Zeeland vertoeven....wij zijn vanaf vrijdagavond in Middelburg en kunnen je nog ergens ontmoeten.
Zaterdag een optreden om 19u en 21u op het abdijplein met mijn popkoor Vocal Sound, dus als je er even uit wilt ...
Zo niet hopen we dat het voorspelde zware onweer aan jullie voorbijgaat. Mocht je al ' en route' zijn dan, dan een goede reis en hopelijk gaat het jullie voor de wind. ;-)
groeten Lia en Dirk

Een reactie posten