vrijdag 22 april 2016

Borstrok en aftellen.

Met verbazing zie ik hier de plaatselijke bevolking in lange broeken en truien rondlopen. Sommige hebben wollen mutsen op. Ineens is het in de boot nog maar 25 graden, boven nul, dat nog wel, maar goed ik loop met kippenvel rond. Ik weet niet hoe snel ik een lange broek en wintertrui gevonden moet krijgen. Handschoenen liggen bij de hand, voor het geval….



Na een heerlijke tocht van Druif Bay naar St James Bay, hoog aan de wind en golven water over het dek. Dit alles bij St Thomas op de USVI. Ruyter Bay ligt achter ons en een Hollands gevoel komt in ons op, niet alleen door het weer.
Brakkig mager zonnetje en donkere wolken, waar doet mij dat aan denken. Het is dat het water glashelder is en toch nog steeds rond de 30 graden is.
De andere signalen staan toch echt op een IJspegeltocht. Als ik nog steeds een snor zou hebben gehad, hadden er echt ijspegels in gehangen of snottebellen van emotie. Zal wel komen door de reflectie van de ijzige zon, dat er een kleine zonnesteek aan het opkomen is waardoor je niet meer helder kunt denken. Maar heerlijk is het wel.
Mooi een paar slagen overstag maken voordat het einddoel is bereikt. Het kan niet lang genoeg duren.
Gelukkig hebben we een drijfanker in de vorm van ons bijbootje waardoor het nog langer duurt.



Het wordt langzaam donker en we liggen met een paar andere boten, waar alleen de contouren nog zichtbaar van zijn in deze baai. Hier en daar al een toplicht en de krekels laten duidelijk van zich horen. De radio in de hut staat op een zender met de toepasselijke naam van “Pirate” en laat de duistere klanken horen van Dark side of the moon van Pink Floyd. Toepasselijker kan bijna niet want over 2 dagen is het weer volle maan. Nu alleen door de grijzige lucht die er de hele dag al is een maanloze avond met hier en daar een flikkerende boei in het water, die aangeeft niet over het hoofd gezien te moeten worden. Het wemelt hier van de net boven water uitstekende rotjes met de toepasselijke namen als Cow and Calf, Two Brothers of Buck Island.



Met daarna nog meer klassiekers uit de radio, krekelgeluiden op de achtergrond, klotsend water tegen de spiegel en bruisende golven die op het kiezelstand kapot slaan.

De verlichting op St Thomas is duidelijk zichtbaar en het eiland lijkt wel een omgevallen kerstboom, om maar in de stemming van de onderkoelde temperatuur te blijven. Heerlijk hebben we de maaltijd er maar op aangepast; Chili con Carne en een zware rode wijn om maar warm te blijven.

Vanavond gaat de pyjama weer aan en het dekbed in de hoes.

Ondertussen volgen we op Marinetraffic.com de mv Spuigracht die onze boot naar Southampton brengt. Om de een of andere reden heeft dit schip er zin in en komt eerder aan dan oorspronkelijk gepland was.
Nog maar een dag of 6 en dan is de mv Spuigracht hier op St Thomas en gaat onze boot in de takels om op haar dek vastgesnoerd en gekooid te worden.
Als het goed is pikken we haar weer op rond 10 mei in Southampton en laten we de zeilen weer bollen richting het Caledonian Channel in Schotland.

Waar het ene plan niet doorgaat, ontstaat er altijd weer een ander leuk plan. Een sigaar rokende acteur zei eens: it’s nice when a plan comes together. Zo niet, dan is er altijd weer een ander plan.
Nog 6 dagen van baai naar baai en daarna met het vliegtuig naar New York, even fietsen in Central Park.

6 opmerkingen:

John zei

Hoe snel gaat toch de tijd en dan vaart dat vrachtschip ook nog eens stevig door. Maar ik las dat jullie nu nog meer er een wereldreis van gaan maken. Ff New York en fietsen in het central park. Leuke tussenstop. Het zal wel een overgang zijn van de kleine Caribische eilanden naar the Big City. Lekker veel mensen en drukte. Maar een mooie reis in het verschiet. Schotland. kunnen jullie weer een beetje van het vergelijkbare hollandse weer genieten. Maar pas daar op voor mannen met rokken ( sorry, kilts ) en doedelezakken. Ik zal de reacties op de blogg even opvoeren met een oproep. Beste mensen, Remco is 28 april jarig en is dan precies 1 week net zo jong als ik. Vergeet hem niet te feliciteren. Alvast bij deze, maatje, van harte alvast gefeliciteerd. Gr. John

Frank zei

Time flies when you're having fun.
Bovenstaande regel slaat, op zeker, op jullie belevenissen.
Ik zie jullie nog staan in de kantine van de haven waar jullie zouden vertrekken die zaterdag. Door het weer werd dat wat later. Hierna jou heerlijke humorvolle verhalen met veel plezier gelezen. Petje af voor jullie twee hoe jullie de soms lange oversteken samen volbrachten. Zeker jaloers op jullie verblijf in de Caribieën met volgens mij heerlijke duiklocaties.
Heb net even gekeken en zag dat de MV Spuigracht morgenmiddag 27-4 om 15.00 uur arriveert in St Thomas. Las dat jullie dan even de drukte van New York gaan opzoeken. Zal een hele cultuurschok zijn vergeleken bij de (relatieve) rust die jullie het afgelopen jaar vaak hadden. Maar ook New York heeft zeker zijn charmes. Ben er een aantal malen geweest en heb mij daar zeker vermaakt.
Daarna de snelle oversteek over de grote plas en vanuit Southampton weer verder voor jullie laatste etappe's.
Veel plezier in New York en een goede vlucht terug naar Europa. En een fijne verjaardag overmorgen :-).
Gr. Frank

Vaguebond zei

Tranen met tuiten hebben we hier gelachen! Koud ? 25°C ? Super! Ik moet zeggen, vorige week hadden we voor het eerst in maanden 2 dagen regen, een FEEST! Maar 's avonds toch ook in pijama ipv in bikini, alleen ons dekbed is er niet aan te pas gekomen ...
Bedankt voor weer een zalige blog en succes met de oversteek! ;-)
Aja, en alvast een gelukkige verjaardag!

an & ivan

Unknown zei

Omdat John het vraagt, want volgens mij doe jij nooit aan verjaardagen, toch? Vanuit Maasdijk van harte gefeliciteerd met je geboortedag vandaag.
Ook wij volgen je verhaal nog steeds. Al duurt het soms wel erg lang voordat de volgende episode verschijnt.Nooit geweten dat je zo'n zeilboot ook kunt laten vervoeren op weer een andere boot. Bijzonder. Ik begrijp wel dat je weer 3 weken water beter anders kunt besteden, dus prima oplossing. Wij hebben net een waterige koningsdag achter de rug in een periode dat het op sommige plekken in NL zelfs sneeuwt. Op dit moment onweert het zelfs in Maasdijk! Nog geen zomer in het vooruitzicht hier, dus geniet van de omgeving daar.
Schotland wordt heel anders, maar super mooi. Als jij terug bent (nog 3 keer diep zuchten en dan is het zover) gaan wij er heen met de boys. We gaan een vakantie van 14 jaar geleden met hen nu doen. We kijken er erg naar uit.
Veel plezier in New York en geniet van je dag vandaag.
Groetjes, Monique

Unknown zei

Dat is ook raar, boven het bericht staat 27/4, maar in Maasdijk is het toch echt donderdag 28/4 en 8 uur in de ochtend en geen 22.55 uur. Raar tijdsverschil.

Anoniem zei

Je zal je verjaardag in die omgeving vieren jongens, echt heeeel vervelend! Van harte gefeliciteerd en maak er een gezellige dag van met z'n tweetjes. Veel plezier in the USA, weer jaloers hahahaha en daarna weer een beetje richting het koude Europa. Time flys when you having fun!! tot de volgende keer.

Groetjes, Marcel en Ingrid

Een reactie posten